Gluten Informasjon

Glutenfri mat og matlaging

Ved glutenfri mat skal du unngå matvarer som inneholder gluten. Gluten er et protein som blant annet finnes i våre vanligste kornslag: hvete (spelt), rug og bygg.

Innhold av gluten i forskjellige matvarer

Matvarer som​ er naturlig fri for glu​​​​​ten:

Rene kjøtt-, fiske-, egg- og meieriprodukter

Grønnsaker, poteter og ris

Frukt (frisk og tørket) og bær

Olje, margarin og smør

Belgfrukter som f.eks. soyabønner, linser, brune og hvite bønner

Bokhvete, hirse, quinoa. mais, maisenna, ris, soya, arrowrot, potetmel, polentagryn, sagogryn

Linfrø, sesamfrø, solsikkefrø og valmuefrø

Kokos, nøtter og mandler

Kakaopulver

Sukker, honning

Samberg Bakeri har i sitt sortiment Glutenfrie varer og vi kan tilby:

Fra bakeren:

Glutenfritt Grovbrød

Copyright © Sam Berg AS. All Rights Reserved | Personvern